Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tehetséggondozó zenei tábor és koncertkörút (2017/2018)

2018.07.29

Balatoni zenetábor és koncertkörút a STAMI diákjaival
 

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében 2017. augusztus 7-11. között tehetséggondozó programsorozat került megrendezésre, amelynek keretein belül műhelyfoglalkozásokon, koncertkörúton és egy három napos balatoni zenei táborban vehettek részt a programban résztvevő diákok. A koncerteket kiegészítő programsorozatunkban pedig zenei műhelyfoglalkozásokat tartunk, amelynek keretein belül iskolánk tanárai és meghívott előadók, oktatók tartottak előadásokat. Emellett koncertlátogatásra, és a Kodolányi János Főiskola megismerésére is lehetősége volt a résztvevő fiataloknak.

A kiválasztott 10 tanuló a Balatongyörökön megrendezésre került zenei táborban a jazz, a blues, a pop zene alapjaival, zeneelméleti és zenetörténeti tudásanyaggal ismerkedhetett meg. A programban egyéni és csoportos foglalkozás, valamint műhelymunka zajlott, az élménypedagógia módszereit is alkalmazva, valamint a diákok élőzenés koncerteken és előadásokon vehettek részt, ahol előadóművészek és tanárok is bemutatták a szakma gyakorlati oldalát.

A tábori programban a szorgalmi időszakban folyó zenei nevelő-oktató munkától eltérő, a tanuló érdeklődésén alapuló oktatói munka, a tehetséges fiatalok tudásának felmérése és egyénre szabott oktatása zajlott. A diákok bemutatkozási, fellépési lehetőséghez jutottak, a kamaracsoportok (zenekarok) létrehozásával és támogatásával pedig fejlesztésre került a tanulók együttműködési készsége, valamint nőtt a diákok egymás iránti felelősségérzete az együtt zenélések által. Balatongyörökön két alkalommal, valamint Révfülöpön is felléphettek a diákok.

Az oktatott stílusok által a résztvevők zenei igényességének fejlesztése is zajlott, megismerhették a zenei stílusokat és azok gyökereit. A program megvalósítása egyéni órák, kis- és nagycsoportos foglalkozások (kamarazene), valamint műhelyfoglalkozások (gyakorlási tréning, klasszikus zenei alapokon nyugvó jazz zeneelméleti ismeretek átadása, hang- és fénytechnikai alapismeretek, zenetörténeti előadás) keretein belül történt.

A tábori program során szabadidős tevékenységekre, kirándulásra is lehetősége nyílott a diákoknak. Balatongyörök látnivalói és kiváló strandja mellett Keszthelyen és Révfülöpön is kirándultak tanulóink. 

 

Együttműködő partnereink:

  • Sándorfalva Város Önkormányzata

  • Bertha Bulcsú Művelődési Ház és Könyvtár (Balatongyörök)

  • Sándorfalvi Kulturális Központ

Támogatók:

  • Nemzeti Tehetség Program

  • Emberi Erőforrások Minisztériuma

  • Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

  • OFI

 

 

emet_logo_szines.jpg

ntp_72_rgb.jpg
 
emmi_logo_color.jpg
ofi_logo_alap_fekvo.jpg

 

 

 

 

 

balatongyorok_1.jpgbalatongyorok_2.jpgbalatongyorok_6.jpgbalatongyorok_7.jpgbalatongyorok_8.jpgbalatongyorok_9.jpgbalatongyorok_10.jpgbalatongyorok_3.jpgbalatongyorok_4.jpgbalatongyorok_5.jpgkeszthely.jpgszfvar-marci--rudi--kornel.jpgmesi-kornel-sf.jpgmarci.jpgzenekari-proba.jpgmarci--mesi.jpgdodgem-marcival.jpghmvhely_1.jpghmvhely_2.jpgjazz-zenekar-marcival.jpgkata.jpghajdu-klara.jpgaved-jancsi-akcioban.jpg