Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tehetséggondozó zenei tábor és koncertkörút a STAMIban

2016.07.13

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskolában 2016. április 1 - június 30. között tehetséggondozó programsorozat került megrendezésre, amelynek keretein belül műhelyfoglalkozásokon, koncertkörúton és egy három napos balatoni zenei táborban vehettek részt a programban résztvevő diákok, valamint a Kodolányi János Főiskolát is meglátogatták, ahol kurzusokon vehettek részt.

A kiválasztott 10 gyermek a jazz, a blues, a pop zene alapjaival, zeneelméleti és zenetörténeti tudásanyaggal ismerkedhetett meg. A programban egyéni és csoportos foglalkozás, valamint műhelymunka zajlott, az élménypedagógia módszereit is alkalmazva, valamint a diákok élőzenés koncerteken és előadásokon vettek részt, ahol előadóművészek és tanárok mutatták be a szakma gyakorlati oldalát.

A programban a szorgalmi időszakban folyó zenei nevelő-oktató munkától eltérő, a tanuló érdeklődésén alapuló oktatói munka, a tehetséges fiatalok tudásának felmérése és egyénre szabott oktatása zajlott. A diákok bemutatkozási, fellépési lehetőséghez jutottak, a kamaracsoportok (zenekarok) létrehozásával és támogatásával pedig fejlesztésre került a tanulók együttműködési készsége, valamint nőtt a diákok egymás iránti felelősségérzete az együtt zenélések által.

Az oktatott stílusok által a résztvevők zenei igényességének fejlesztése is zajlott, megismerhették a zenei stílusokat és azok gyökereit.

Az élőzenés előadások, a műhelyfoglalkozások és a Kodolányi János Főiskolán tett látogatás elősegítették a szakmai kapcsolatok kiépítését és ápolását mind az előadókkal, mind egymással.

A program megvalósítása egyéni órák, kis- és nagycsoportos foglalkozások (kamarazene), valamint műhelyfoglalkozások (gyakorlási tréning, klasszikus zenei alapokon nyugvó jazz zeneelméleti ismeretek átadása, hang- és fénytechnikai alapismeretek, zenetörténeti előadás) keretein belül történt.

Együttműködő partnereink:

  • Bertha Bulcsú Művelődési Ház és Könyvtár (Balatongyörök)
  • Kodolányi János Főiskola
  • Sándorfalvi Kulturális Központ

Támogatók:

  • Nemzeti Tehetség Program
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
  • OFI

 

 

emet_logo_szines.jpgemmi_logo_color.jpgntp_72_rgb.jpgofi_logo_alap_fekvo.jpg