Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tehetséggondozó Zenetábor

2015.07.30

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskolában 2015. június 22-29. között Tehetséggondozó Zenetábor került megrendezésre.

A program résztvevő  30 gyermek a világzene, a népzene, a jazz, a blues, a pop és a rock zene alapjaival  ismerkedhetett meg. A táborban egyéni és csoportos foglalkozás, valamint műhelymunka zajlott, az élménypedagógia módszereit is alkalmazva. A diákok élőzenés koncerteken és előadásokon vettek részt, ahol előadóművészek és tanárok mutatták be a szakma gyakorlati oldalát. Emellett zeneelméleti, zenetörténeti előadásokat hallgathattak, valamint a ”2015 – A Fény éve” elképzeléshez is csatlakoztak programjaikkal.

A programban a szorgalmi időszakban folyó zenei nevelő-oktató munkától eltérő, a tanuló érdeklődésén alapuló oktatói munka, a tehetséges fiatalok tudásának felmérése és egyénre szabott oktatása zajlott. A diákok bemutatkozási, fellépési lehetőséghez jutottak, a kamaracsoportok (zenekarok) létrehozásával és támogatásával pedig fejlesztésre került a tanulók együttműködési készsége, valamint nőtt a diákok egymás iránti felelősségérzete az együtt zenélések által.

Az oktatott stílusok által a résztvevők zenei igényességének fejlesztése is zajlott, megismerhették a zenei stílusokat és azok gyökereit.

Az élőzenés előadások és a műhelyfoglalkozások elősegítették a szakmai kapcsolatok kiépítését és ápolását mind az előadókkal, mind egymással.

A program megvalósítása egyéni órák, kis- és nagycsoportos foglalkozások (kamarazene), valamint műhelyfoglalkozások (gyakorlási tréning, klasszikus zenei alapokon nyugvó jazz zeneelméleti ismeretek átadása, hang- és fénytechnikai alapismeretek, hangszerbemutató, zenetörténeti előadás) keretein belül történt.

Együttműködő partnerek:

  • Sándorfalva Város Önkormányzata
  • Sándorfalvi Kulturális Központ
  • Szegedi Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT)

Támogatók:

  • Nemzeti Tehetség Program
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • OFI

ntp-ami-14-0140-zarokoncert.jpgntp-ami-14-0140-zeneelmelet-ora.jpgntp-ami-14-0140-zaro-tajekoztato--resztvevok--szulok--gyerekek-.jpgntp-ami-14-0140-zarokoncert-3.jpgntp-ami-14-0140-minor-egyuttes-fellepese.jpg

 

                                                                                                            

  emmi_logo_color.jpg

emet_logo_szines.jpgofi_logo_alap_fekvo.jpg

ntp_72_rgb.jpg